Friday, December 30, 2011

Azam tak tercapai, rekod macam2 lepas. :)

Wahh wahh wahhhh. Malam esok dah masing2 menyambut tahun baru, dan malam esok juga gaji aku masok. Haha tapi macam tade duit gak. Yelahh ! macam2 aku nak baya. Hutang je dekat 1/4 gaji aku, baya bil macam2 lagi. Yg tggl nanti ade laa dekat serat due. Haha bengong. Korang punye azam 2011 agak2 tercapai tak ? Hehe aku punye azam satu bende pon rasenye tak tercapai. #akupondahlupe Tapi tahun ni je macam2 rekod aku pecahkan. Haha. Takpe, hope so tahun 2012 tercapai azam baru aku. :) Nak tau pebende rekod2 hidup aku yg aku dah pecahkan tahun ni ? Haa ni salah satunyee.. 


Rambut paling panjang yg penah aku bela.
Wahaha macam bongok statement tapi kalau nk tau skang ni laa rambut aku paling panjang yg penah aku bela laa. Dah cecah dagu rambut depan aku. Sebelum2 ni sume stok smpai hidung je potong. :( 


Own transport.
Yeahh tahun ni aku dah ade own transport ! Sebelum2 ni sume stok waris punye. Motor bapak aku tak pakai, die bg aku pakai. Kereta pulak, die pakai 1 lagi, so 1 lagi tu tersadai maka aku laa sipemakainya, dan sekarang kereta 100% aku punye. Aku laa downpayment, aku laa baya tiap2 bulan, aku laa yg jage semua. Hahaha :)




Single paling lame.
Huh ! amazing kot. tahun ni aku paling lame hidup single, masuk esok setaun laa aku single. Kalau tahun2 lepas paling lame pon 2 bulan, tau2 dah ade yg baru. Tapi taun ni je 3x aku kene game ngn pompuan. Cibai betol. Semua sebab umor. WTH laa.pemikiran cetek betol pompuan ni. Tape laa. Maybe ade someone yg aku belom kenal lagi. Tunggu je laa. :)


Kerja paling lama.
Hehe nampak sangat macam sebelum2 ni aku keje kejap pastu cabut an ? Haha tapi betol laa, keje aku skang ni laa yg paling lame aku penah keje. Hampir setaun gak aku keje ngn company ni. Taun depan aku sambung study, tapi keja tetap keje cuma part time je laa. #sapenakbayaketetuweyyy






Janggut aku dah tebal .
Aku ni jenis lambat tumbuh bulu, janggut aku dari aku baligh baru skang nk menebal. Huh ! Rambut aku kalau aku botak awal tahun, akhir tahun baru boleh ikat. Lame nak mampos. Tu aku benci botak. 


Sebenarnya banyak lagi rekod2 aku yg aku dah pecahkan utk tahun ni tapi aku lupe laa apebende lagi. Bagi aku mase dulu laa nk ingt balik, nanti aku post. Hehehe. Yang ni azam aku utk tahun baru pulak... :)


Tukar jam yg betol2 original 
Jangan gelak ! yee sebelum ni aku pakai swatch tapi yg local punye. Seploh hengget je pon kat danau tu. Lepas ni aku nak cekau yg ori punye, RM230 je pon. :)


Makeover kereta aku sebelum aku sambung stud.
Aku study maybe dalam bulan 6 atau 7 camtu, so hope sangat laa aku dapat setelkan sume pasal kete aku sebelum aku masuk study. Aku nk tuka cermin depan, bumper, sportrim, poweramp, fuhh banyak lagi. Mahu habis 3K jugak. Hehe. Kang dah study banyak nk gune duit utk study pulak an. Takkan nak habiskan kt situ pulak...


Tambah koleksi kasut aku sampai cukup 15 pasang.
Skang ni baru ade 2 pasang favourite aku, macbeth. Ade lagi 13 pasang aku nak cari. Tak kesah laa kasut pape pon asalkan brand yg aku suke. Converse ke, pedro ke, puma ke, tapi macbeth laa paling best. :D







Make sure sambung study tempat yg aku aim tahun 2012.
Tu semua menjamin masa depan aku, takkan aku nak bergantung kat satu sijil je an sampai umur 40 ? Aku nak tambah sijil aku, senang kalau aku nak tuka keje ke. At least ade dip ke, degree ke. Bia laa kawen lambat, asalkan habis belaja cepat. :)


Jumpa someone :)
Hihihi yg ni bia laa semuanya takdir. Tak perlu laa an nak terhegeh2 dok cari. Kalau ada tu ada laa, tade nak buad camne. :)




Ubah diri aku kepada lebih kebaikan. 
Setiap tahun mesti ada azam yg ni, sebab kite sendiri tak tau dah cukup baik ke diri kite ni ? Yang boleh menilaikan diri kite ni hanye orang lain je, bukan diri kite. Sebab kite sendiri tak perasan camne perwatakan kite dengan orang lain. :)


#haa dah tau semua azam aku ? Korang punye ape pulak ? :)

Saturday, November 26, 2011

Hidup baru lagi. Haihhhh

Yeahh ! bape kali laa aku nak ulang hidup baru je. Haihh now alhamdulillah aku bersyukur sangat2 dengan hidup aku sekarang. Walaupun aku masih lagi tak jumpe teman aku yg betul2 sesuai tapi semua yg aku nak dah ade. Alhamdulillah. Keluar jugak 'bini' aku akhirnya. Haha walaupun die tak bernyawa tapi die hidup utk aku. Biar laa orang nak cakap ape pon asalkan aku happy ngn hidup aku. Kawan2 aku sumenye dah berpunye, aku ni je laa lagi yg tertinggal. Haha lantak laa. Dari aku habiskan duit kat perempuan baik aku habiskan kat bini aku. Sekurang2nya berbaloi. Kalau ade tu jumpe laa nanti, kalau takde tu belom masenye lagi kot. Sedar tak sedar bulan depan dah bulan terakhir tahun 2011. Azam 2011 aku pon aku dah lupe, takpelaa. Start tahun depan aku pasang azam baru. Nak tau ? Dah tentu laa cari teman ! Hahaha. Then sambung study aku sambil buad keje part time. Kalau tak mane aku nak cekau duit baya bini aku tu bulan2. Haa aku pon tatau nak post ape sebenarnya. Lame sangat aku tak update blog aku. Busy kerja an. Lepas ni plus study aku tatau laa camne. Hahaha okay laa, see u next time.Tunggu idea mengarut aku datang baru aku post balik. :)

Saturday, October 8, 2011

Frust or Happy ?

Haihhh aku tak tau laa skang ni aku frust ke atau happy. Tadi dah laa last staff uniqlo OU training kat KLCC, pasni dah takde dah. Rase menyesal pon ade. Sebab ape lagi, sebab perempuan laa. Hehe. Gurl ni pulak lain kaum ngan aku, die cina aku melayu. Memang susah laa sikit die nak pandang. Dari mule aku tengok die buad aku tertarik sangat. Muke die comel. Aku pon try laa dekat ngan die. Ajar die mane2 patot. Sampai name die dah melekat kat pale aku skang ni. Sampai die cakap aku sorang je yg paling friendly dalam ramai2 staff KLCC. Hahaha. tapiiii ! Eeeeiiii nyesal aku tak bagi no fon aku kat die tadi. Camne aku nak jumpe die lagi lepas ni. Haihhh sakit sakit... Hope die add laa aku kat fb, tu je laa cara yg boleh aku contact die. Die pon part time, kadang2 je keje. Dah laa kat damansara sane, jauh gak aku nak merayap. Takpe laa, kalau bukan untuk aku maybe untuk orang lain. Tapi mengharap gak laa. Hehe. I just hope that you always remind me and take care there. :)

Selesai derita aku. :)

Ahhhhh lega gile ! Nak tau ? Loan aku dah setel tadi. Bulan depan dah takde laa duit aku kene korek lagi baya loan. Tapi bangkai hidup tu terus meneruskan kesialan die. takpe, tunggu mase je kau. Sampai masa kau tau laa ape aku rase 6 bulan ni sial ! Huh. bullshit ! abaikan, buad saked pale je aku pikir. Bulan depan plan baru plak. Cadang nak angkat moto tapi runsing tak tau motor ape. 250cc, okay tak ? hehe berlagak betol. Yelaa, sebelum ni asyik kene tggl ngan 125 je, tak 125 ngn LC. err ciput ! lepas ni boleh laa aku berlagak sikit an. Haha. *ishtakbur Okay ni choice aku......
Honda CBR 250R


Kawasaki Ninja 250R

Aku dengar downpayment boleh tahan, kalau gune aeon 0 downpayment lepas. Tapi taknak laa an, kalau boleh bia laa ade downpayment sket. 250cc masih lepas lagi gune lesen B2, hehe. Selamat lagi laa aku. road tax pulak 50 hengget tak silap aku setaun, kalau beli kete makan 600 gak road tax. Sekali sekale pakai superbike, bukan selalu an. Lepas ni baru selalu kot. Haha. Korang rase mane better ? Harga nak dekat same, just beza sikit laa specs masing masing. Hmm just tggu je laa hjg bulan depan. :)

Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa

Yeah ! Pejam celik makan tido dah puase. Haihh kejap je mase an. Rase macam baru je start taon 2011 ni, dah puase dah. Bulan depan dah raye plak. *tuh yg xsaba tuh. Hehe hope puase taon ni bermakna laa dari yg lepaslepas, n mogemoge banyak laa jugak kite berpuase dari bulanbulan lepas. *termasuk laa aku. Haha. Dah laa puase kali ni aku keje, sebelumsebelum ni study je, perghh memang perit laa. Dapat lak keje jenis yg bukan office hour, lain macam gak laa nanti an. Hopefully tak TERlepas minum air ke, TERbakar rokok ke an. Hahaha. Anyway, selamat berpuase kepada membemembe aku sume n umat islam sekalian. Banyakbanyakkn ibadah ye, bukan banyakbanyakkn makan. :)

Selamat Hari Jadi Abah.

SELAMAT HARI JADI ABAH!!! tapi kek pospon bulan depan tau sbb bajet syot. Hahaha hadiah dah ade dah, cume xperfect laa xde kek. Bukan main birthday bapak aku kali ni, xpenahpenah ajak makan kat PappaRich, tautau soh aku datang kt PappaRich. Hahaha dah maju siot. Hohoho.gambargambar ni je laa yg aku dapat snap. Tengoklaa tuh, bukan main lagi makananmakanannye. Haha sedap siot. Untunglaa timetime gaji plak bapak aku punye birthday. Anyway, happy birthday abah ! :)



Thursday, June 30, 2011

Jangan ingat kau bagus laa jantan !

 Whoooaaaa. Ade mamat saun aku laa. Bapak cuak siot aku. Hahaha setakat awek kau aku nak kacau? Sori laa bro. Aku cume berkawan je dalam FB. Umo pon baye2 aku nak kecoh konon nak saun2 aku. Cakap elok2 dah laa an. Memang aku xkenal kau tapi aku rase kau pon xkenal aku an? Silap orang kau saun naye bro. Kau bangsa ape cakap macam lahanat? Whoaa org africa pon tau cakap elok, ni kan lagi melayu macam kau. Xtau laa kau melayu ke tak. Hahaha. pastu nak cover kau DELETE post tu? Takot ke bro? Bia laa jadi tontonan umum. Baru syok. Naseb bek aku dapat print awal2 untuk tontonan korang. Hahaha B-)
    









Wednesday, June 29, 2011

Top 10 Brands Men's choice.

Hey korang yang LELAKI. Pernah tahu tak brand yang korang pakai tuh sekarang ranking kebape dalam pilihan masyarakat LELAKI kt dunia ni? Whoaaa macam ayat perli an? Sebab aku pon terase beb. Hahaha. Tah ranking kebape sume brand yang aku pakai. Sebab selalunyekan kite pakai main shopping je asalkn brand tuh orang pandang. *Lagi2 awek. Hahah Xpelaa, yang pakai pon kite an. Aku ni pon bukan artis ke nak ikot up to date punye brand. Err ! Kite usha top 10 brand pilihan LELAKI kat DUNIA ni. *DUNIA tao, bukan KL mahupon M'sia. Mane tahu ade include korang punye barang ke an. Bangge gak laa.  *yg ORIGINAL je laa. :D

1 - RALPH LAUREN.

2 - DIESEL.

3 - CALVIN KLEIN.

                                   
4 - GUCCI.

5 - BURBERRY.

6 - NIKE.

7 - TRUE RELIGION.

8 - HUGO BOSS.

9 - DOLCE & GABBANA.

10 - GIORGIO ARMANI.

Haa skang macam mane? ade tak tergolong dalam brnnd yang korang pakai? Setakat buad mase ni tu laa ranking brand pilihan LELAKI kat dunia ni. Untuk next time aku xtau laa an. Mane tao tibe brand "danau" naik plak ranking an. Haha aku rase setakat Nike tuh ade laa aku pakai. Yang lain xmampu laa. Tapi an, herannye aku mane peginye TOPMAN, ADIDAS, LACOSTE, ZARA, LEVI'S, QUICKSILVER & etc. ?? Maybe top 20 agknye, tak pon top 30 or something. Hahaha ade rezeki nanti aku nak try laa pakai top 10 branded ni. Best sangat ke. Tapi xtau laa bile an, mau2 aku kawen nanti kot. Bhahaha. :D

Saturday, June 25, 2011

Aset untuk mengorat !

Holaaa. Lame aku xpost. Maklumlaa, busy sket. Ni pon sbb cuti n terlintas kat pale aku nak post. Hehehe. Arini aku nak share something ngan korang. Xtau laa betol ke tak an, tapi ni ape yg aku dah observe laa sebelum ni. Hehehe. Ingat nak bukak business je ke kene ade aset? Nak ngorat pon kene ade aset jugak aw. Hahaha macam pundek. Sumenye nak kene pakai aset, baru la hidup up to date. Okay, now take a look this. :D

For GUYS :

FACE.

Salah satunye kene ade rupa paras. Kalau muke hensem ke jambu mesti ade yg terguda laa punye. Kat mate bia laa cantik, baru orang pandang. Xpayah nak merungut kenapa muke xensem, jage muke elok2 sudah laa. So lepas ni kene pandai laa jage muke. Pakai pencuci muka, jerawat pastikan bersih. Tpi jgn laa smpai licin. Dah macam BAPOK plak muke laki licin2. At least tuh bia laa nampak bersih tanpa sebarang jerawat apatah lagi JERAGAT. Misai n janggut pon pandai2 laa jage babe. Ni dah macam kebun getah semak samun. Huh ! Geli ade laa. Mamat muke xensem ade jugak dapat awek hot ape cite? Hehehe.

HAIR.

Haa bab ni aku memang betol2 jage. Aku sanggup berabis dekat beratus semate2 nak jage aset yang ni. Hehehe. Rambut ni menunjukkan bergaye ke tak kite ni menjage penampilan rambut. Yelaa, kalau zaman skang masih lagi bergaya ikut zaman 70'an memang kene gelak laa. Lain laa afro, tu memang style. Tapi susa nak buad rambut camtu. Belah tengah? Hahah kene ngan muke okay laa. Kalau x? kene gelak kot. Macam2 style dah zaman skang ni fesyen rambut. Pandai2 laa pilih ikut kesesuaian muka kite. Jangan pakai main potong je padahal xkene langsung. Kene yang cepat tumbuh rambut xpe, macam aku, lambat gile nak panjang  ! Huh. -.-

ACCESSORIES.

Haha nampak remeh temeh je an? Korang tau x gunenye aksesori ni? Macam rantai, bracelet, jam tangan, hat n watever laa. Skang ni pon aku tengok amai dah budak laki BERTINDIK. Best ke? Macam binatang dah tindik sane tindik sini. Errr ! Teruk sangat dah aksesori tuh sampai dah xboleh jadi wali kat anak sendiri nanti. Pakai yang biase2 je udah ler. Janji nampak smart n cool. Kalau rantai macam john cena tuh pon korang kalung bawak g tengok wayang, aku pon xtau laa nak cakap ape. Pandai2 korang laa pilih untuk diri korang. :D

SHOES.

Kasut ? Ermmm tempat kat kaki pon jadi tumpuan? Haa tu laa, sala satu aset yg awek pandang kat kite. Kalau kasut korang smart pastu masuk plak ngn dressup korang kompom awek nak datang dekat. Ciri2 kasut menyerlah ni selalunye colourfull. Lagi2 name brand kasut tuh terang2 nampak. Memang orang pandang kau ni seorang yg bergaye. Huahuahua. Xpercaye? Try laa pakai kasut yang brand skit. mesti ade orang tegur. Xpon korang usha laa mate orang time korang lalu depan diorang. Mesti diorang pandang bawah dulu. Hehehe.

TOP & BOTTOM.

                       

Baju n selua. Yaa itu sala satu bende yg penting untuk bergaye. Maklumlaa, nak cantik kat mate orang kene laa pakai yg smart2. Kalau selekeh sape nak pandang. Betol tak? Xpayah nak ikat2 perot semate2 nak beli barang2 branded. Nampak smart je dah okay. Kalau aku, aku xpandang harge pon. Asalkan smart n quality okay aku angkat je. Bia laa bende tuh bundle ke ape. Yang pakai kite, orang lain just tengok kite pakai je babe. Hehehe. Nak up to date ikot laa style up to date. Rajin2 laa usha magazine ke internet ke.

GADGET.
  

Ni sala satu aset bagi yang dah banyak sangat duit tak tau nak buad ape, boleh laa labur beli gadjet2. Macam smart phone ke, DSLR ke, iPad ke, watever lagi laa. Padahal sume tuh just nak cukup syarat je. Bile orang tanye, ad ke? Ade kat umah. Hehehe. Bayangkan kalau ngah tggu minum kat mane2 an, pastu kua an smart phone sambil online kat situ. Kat leher dah tergantung DSLR. Perghh mesti awek tengok punye laa.''Eeiii mamat tuh cool laa. Perfect !''. Camtu je dah boleh wat awek pandang. Hehehe.Xpon ngah lepak2 kat tasik ke, nampak awek an. Saje2 laa mintak izin nak amek pic awek tuh. Kompom awek tuh dengan murah hati izinkan. Lepas tuh, ape lagi. Mulekn laa perkenalan. Hahaha.

TRANSPORT.

Huuuu yang ni susa skit laa. Sebab awek2 ni cerewet sket kalau memilih. Tau nak pakai kete jee. Xkesa laa viva ke asalkan kete. Padahal mamat tuh cakap pakai moto je kat awek tuh. Awek tuh xtau plak an mamat tuh sebenarnye pakai moto superbike. Huhuhuh. Alaaa yang ni terpulang laa kat orang tuh. Kalau awek tuh ikhlas die xkesa pon mamat ni ade ke tak transpot asalkan ikhlas ngan die sudah. Tapi yang ni penting untuk kaum2 yang single macam aku. Bile dah single mesti kene ade gak aset ni untuk cari teman. Baru laa senang nak g mane2. Heheh. 

FRAGRANCE. 

Ini penting buad kaum maskulin. Kalau korang rase betol2 nak orang selesa n pandang korang pakai laa perfume. Xpayah nak beli mahal2, aku pon pakai danau punye. Seploh hengget je. Lalu tepi awek kompom die pandang punye. Kene plak yg korang pakai tuh favourite dieorang an. Hehehe. Ade duit sket baru laa beli yg ori punye. Sekali sekala boleh laa bro. Hehe. Ingt, kalau korang suke awek yang wangi camtu jugak awek suke mamat yang wangi. :D

For GIRLS :

**** To be continued..... :D








Friday, June 10, 2011

Hidup sorang camni laa jadinye ! :D

Holaa weyyy ! Haha akhirnye dapat jugak aku angkat kasot idaman aku. Dah dekat due tahon weyy xbeli kasot, haa nah kasut ! Hehe. Bulan ni je dah bape ratus aku habis semate2 MANJAKAN DIRI an. Yelaa, hidup sorang2 cmni laa jadinye. Kalau tak kompom duit aku habis dating je. Hehehe. Kat kasut ni je dekat RM210 aku habis. Yelaa, bukan selalu an beli kasut. Tuh baru kasut, jaket aku plak dah nk same harge. Leather. Adoiii. Xpikir ape dah kalau aku nak shopping. Tp gambar xde lak, lupe nak snap. Hehehe.

Macbeth Eliot


Yang aku hangin ni perfume aku. Ye2 laa aku dok try beli yg ori, last2 hampeh. Bau lagi kuat yg aku beli kat danau. Huh ! Haram jadah tol. Dah laa mahal. Dekat RM250 jgk hargenye. Xpe, pasni haram aku nak beli dah yg macam tuh lagi. Nak beli pon jenis lain laa. Maleh beli yg cmtu lagi. Saket hati jee. Err !

Dunhill Desire Red

Next month? Xtau laa pe plak. Hehehe. Barang2 dah set dah dalam palotak aku nih. Tggu hjg bulan je ni. Hehe. Hey lambat btol 30hb ! Xsaba nak cuci tangan nih. ^^, 
*tp bosan laa jgk sebab xde TEMAN. -.-

Sunday, June 5, 2011

iPhone 4 or Sony Ericsson Xperia Arc ?

Pening pale aku nak angkat mane satu nih. Haihhh. Kalau korang laa, korang nak angkat mane satu?? Harga dah lebih kurang, function pon dah lebih kurang. Beza design n brand jee. Due2 populariti highest lak tuh. Kene buad solat istikharah jugak ke camni? Hehe.



iPhone 4

Xpelaa, nanti aku tanye sume membe2 aku pe pendapat diorang. Haihhh nak tuka handphone pon pening. Handphone aku ni pon tggu mase je nak kojol dah. -.-

SE Xperia Arc
  

Until when?

Haihh sampai bile laa aku nak hidup macam ni. Membe2 aku sume dah 'penuh'. Aku je laa lagi yang kosong. Bile kua amai2 ngn aku, sume dok kepit ngan awek masing2. Aku ni? Dok kepit ngan hp aku je laa, dgr lagu sorang2. Membe2 fb yg dulu single skang ni pon dah bertuka status, ''single change to in relationship''. Hahah. Yang aku tetap jugak lagi ''SINGLE''. Yang ade dulu pon skang dah kene game. Hahah padan muke aku ! Nak sangat kat gurl yg cantik, seda laa diri awak tuh xensem mane. Ermm manusia skang ni agaknye pandang muke n duet je kot. Agaknye laa. Nak kate aku palyboy ke kasanova ke, idak jugak. Xpelaa, naseb bek gaji aku dah naik skg ni. G lantak laa pasal awek tuh sume. Kalau ade tu ade laa, xde bek aku manjakan diri aku, beli je ape aku nak. Hahaha. Bulan ni je bape ratus aku dah habis. Pefume je dah 250, rambut je dah 100. Tuh belom kat kasot aku lagi. Wahh jgn makan pasir hjg bulan ni dah laa. Err !

Wednesday, June 1, 2011

Keserabutan Bulan Mei !

Akhirnye jawapan yg aku tunggu dah dapat. Tapi MENGHAMPAKAN. Errr ! Xpelaa, maybe ade hikmah an. Aku redha je laa. Baru aku nak bergaye raye taon ni tapi hampeh. Nampaknye shopping je laa puas2. Tu je yg mampu. Naseb bek laa aku dah pas probation. Hahaha hapy gak laa an. Gaji da naik, sape xhappy. Tapi, selagi belom habis bukan 9 selagi tuh laa masalah aku tak setel. Haiihhh. Masalah lame xsetel lagi datang lagi masalah baru. Dah laa bank RHB aku xsetel2 lagi. Mane taknye, cerewet nak mampos plak bank tuh. IC xley bace terus reject. Macam laa aku ni bukan tuan punye IC. Manual macam xley buad plak. Bengong punye RHB. Pahal laa uniqlo pilih RHB, pilih laa bank lain. FDah hujung bulan je gaji dapat cek. Adoiii. Macam2 laa jadi bulan 5 ni. Hope tenang je laa. -.-

Sunday, May 22, 2011

Perkara BODOH yg aku dah buad!

Hoiiiii ! Pahal laa aku bangang sangat dok caye kat kau. Bukan aku je, amai lagi membe2 aku dok caye kat kau sebab ingat kau ni KAWAN an, tak tau plak kau ni manusia topeng ape. Ayat manis jee an nak mintak, bile dah janji nak baya liat nak MAMPOS! Nyesal gile aku tolong kau. Xpenah do aku nyesal tolong orang tapi bile aku tolong kau, perghhh ! Nyesal GILE SIAL !!! Ayat nak pinjam duit manis jee an. Aku ingat kau KAWAN laa an, aku tolong laa kau buad loan atas name aku. Janji nanti kau dah gaji kau setelkan bayaran sume, aku just bagi pinjam name jee. Baru sebulan dah liat nak mampos baya! Tu laa, ini laa. Setakat due tige rat boleh laa an, ni RM1000 der !! Sampai bulan 9 aku kene tunggu kau jelaskan bayaran tuh. Bangsat gile manusia macam kau ni ! Aku kire2 an, yang aku kene baya n kau kene baya kat aku balik :-


          Sebulan = RM305 
 Total semua campur interest = RM305 x 6 bulan 
                          = RM 1525 !!


Sikit ke banyak tuh?? G mampos laa kau dah kawen ke, anak kau baru lahir ke. Okay, aku nampak perot bini kau buyut sebab ngandung, tapi tah bile2 nak kua anak kau aku xtau laa. Cakap ngan aku dah kua, ngan orang lain belom plak. Boleh lak camtu ea? Kalau aku sorang je kau berutang mungkin aku rase kau boleh baya, tapi ngan membe aku lagi sorang pon kau pinjam RM1000, sorang lagi RM250, sorang lagi RM200, yang lain2 aku xtau laa an. Mau dekat RM3000 total kau pinjam. Boleh baya ke?? Bile aku text langsung xreply, call apetah lagi. Macam nak LARI je dari kitorang. Jangan ingt kau boleh lari. Aku tau ASET kau utk dapatkan balik duit aku cume KERETA kau tuh jee. Bile2 mase kitorang boleh tolak kete kau tuh ngan harge murah! Hahahaha. Asalkan aku dapat balik duit aku. Dah laa meminjam, pastu aku dengar lak lagi kau main ROLEX ! Perghhh memang best an pinjam duit kitorang pastu labur kat tempat camtu. Kalau menang xpe, kalah? Nak pinjam lagi laa?? Boleh2, meh datang jumpe kitorang dulu bro. Aku memang tunggu ayt manis kau tuh nak PINJAM lagi.


Dah laa sume pompuan kat dunia ni kau punye, kau je laa hensem, kau je laa yg bergaye, tapi MEMINJAM orang wtpe bro? Wey BANGSAT, aku tunggu bulan ni punye payment. Kalau kau liat gak nak setel, bulan2 depan aku tau kau mesti camtu gak. Aku memang xtunggu ape laa, ciom laa puas2 kete kau tuh ea. Pasni aku nak tolak dah kete kau tuh sial. Kenari kau aku lelong RM5000, sape xnak bro. On the spot orang datang baya cash siap. Aku amek duit aku je, baki sume nanti kau amek laa. Aku rase silap2 baki ade bape ratus je sebab dah setel DUIT YANG KAU PINJAM KAT KITORANG TUH. Hahaha.

Thursday, May 19, 2011

AWEK HOT vs AWEK KAMPUNG

AWEK HOT
~Cantik n sexy tu memang kewajipan laa an bagi seseorang gurl 'hot' ni. 
~Kadang2 diorang ni materialistik sket. Tahu nak lepak tempat branded je. Minum kat mane? STARBUCKS!
~Pilih mamat2 yang ade kete maket2 je, mamat naik moto ke, naik public ke mane nak layan. Tahu nak di ambik je kat umah.
~Sembang jangan cite laa, sembang yang paparazi punye cite je. 
~Make sure lengkap sume aksesori. Spek, rantai, gelang, high heel ke an.
~Rambut kadang2 mane ade yang pure, sume stok bewarne je. Hitam xmain laa an, nk blonde je.
~Jalan sentiase CAT WALK, baru laa mamat2 kacak pandang. Termasuk laa security mall yang jage park. Err!
~Bahasakn diri 'I' 'U' je, 'saye' 'awak' xlayan. Kononnye orang BANDAR.
~Pilih port best je nak kua lepak, port yang ramai orang. Baru laa boleh begaye n jadi tumpuan.
~Muke kerek2 bile naik kete. Xtau laa kete sape an. KALAU laa kete mak bapak  an, orang bukan tau.
~Ade jugak certain ni SMOKE. Hebat dah tuh. 
~Gedik2 sket ngan balak bile depan membe2, baru laa membe jeles yang die ade balak kacak lagi kaye.
~Bile tanye layan lagu ape, lagu mat saleh je. Lagu2 melayu ni xlayan. JIWANG laa!


AWEK KAMPUNG
~Mane laa reti begaye sangat, yang biase2 je. Jean ngan t-shirt. Dress? Blouse? tau ke agaknye.
~Lemah lembut, sopan santun, dah biase dari kecik camtu an.
~Jalan slow motion, laju2 nak g ane an.
~Muke friendly je, nampak orang senyum. 
~Ajak je laa naik ape, kete, moto, public, mesti layan je.
~Layan lagu jiwang jee. Lagu mat saleh xpaham.
~Selalu pakai slipa je, xpon kasut. Mane laa reti pakai high heel ni.
~PEMALU!
~Selalu rambut ikat je, xpon bertudung. Mane reti warne2 ni. Takot bapak bising!
~Kene balik awal, nanti mak BISING!
~Pantang asap rokok ni, kompom tangan melibas2 hidung. Kononnye nak kibas asap rokok dari lemas.
~Selalu lepak kat tasik ke, kt karoke ke, kalau kat area mall xtau nak lepak mane. Bukan selalu pon jual muke an.
~Minum  kat maple je. STEADY!
~Xbiase laa pakai spek, selalu cover silau letak tangan kat dahi je.
~Bile suruh beli tiket wayang agak2 tau tk? Yelaa, kampung mane ade wayang. Wayang kulit ade laa.


HAHAHAHA mane2 yang bace comparison ni mesti bengan ngan aku an? Ilek laa der. Ni aku kaji dari membe2 aku. Aku tanye budak2 hot pasal budak kampung, aku tnye plak budak2 kampung pasal budak2 hot. Korang agak2 betol tak? Xsemua tapi separuh betol an? Tu laa manusia, hidup berbeza ni macam2 ragam. Tu belom yang kaye ngan miskin lagi. Tapi tuh sume bergantung dari niat n attitude kite gak. Kalau attitude kite okay, okay laa orang nilai kita. Even kite ni hot ke biase ke, kalau dah perangai tuh bagus sape nak nilai kita yang buruk2?? Xde bende yang buruk dah orang tengok kite kalau attitude kite okay. :D


*mintak maaf kalau ade yang terase, just info hiburan. ;) 

FRUST........

Ermm ape laa nk jadi ngn aku ni. Baru nak hapy sket dah tuhan tarik balik. Aku baru je layan pasaan kat kau tapi skang tibe2 kau tinggalkan aku camtuh jee. Ape laa salah aku? Sumpah frust gile. Lepas ni xdelaa orang nk kejut aku pagi2, gado2 ngn aku, ajak aku merayau. Xde lagi sume tuh dah. Aku harap sangat kau balik laa kat aku. Aku dah cube buad macam2 supaya kau balik kat aku tapi kau tetap ngan keputusan kau. Kenapa baru skang kau buad aku camni? Kenapa dari awal dulu kau tak buad camni? Xdelaa aku saket macam skang ni. So skang ni ape dalam palotak aku kau je laa. Sume bende aku buad mesti aku ingat kat kau. Haihhh payah aku nk teruskan hidup aku ni. Aku dah jujur, ikhlas, setia n jage aty kau elok2 tapi kenapa kau buad aku macam ni?? Sume salah kau aku dah lame maafkan tapi aku harap kau jangan buad lagi. Aku masih sedia terima kau balik kalau balik kat aku. Banyak pulak tuh aku rase kenangan aku ngan kau. Aku ni pon manusia biase je, memang susah laa nak lupekan sume tuh. Even kau tau aku ni seorang yang pelupe tapi aku xpenah lupekan kau. Sebab kau hidup aku. Memang aku boleh hidup tanpa kau tapi camne aku nak teruskan hidup aku tanpa bahagia n happy same2 kau?? "Im not deserved for you". Alasan tuh langsung aku xboleh trime. Selagi aku ade selagi tuh laa aku akan tegur kalau kau buad salah, aku pon manusia macam kau jugak. Kalau aku salah tegur je laa aku, aku lagi suke kau tegur aku daripada kau TINGGALKAN aku macam ni. Err ! Hari edok bermula laa hari baru aku. Xpelaa, aku tetap tunggu kau. Bile2 mase kau boleh balik kat aku sebab pintu hati aku xpenah tetutup utk kau. n setiap mase aku sayang kau. TOTALLY I MISS YOU~ -.-

Thursday, May 12, 2011

My budget syot~

Hey siot ! Banyak plak aku kene baya bulan ni. Adoiii. Kasot pon dah syot nk beli. Mane tknye, baya saman je da bape. Baya tuh ni lagi. Hutang orang. Tinggal laa bajet makan utk sbln. Haihh harap2 bulan depan jangan laa syot lagi bajet aku. Urusan bank pon xsetel lagi, penat dah aku dok ulang alik g bank. Kang xpasal2 kene baka lak bank tuh. Hangin tol aku. Err! Moto tuh pon tolong laa jangan buad hal lagi time2 aku ngah catu makan aku ni. Nak kate gaji kecik idak jugak tapi heran gak aku, macam2 lak yang kene baya. Naseb bek bulan ni banyak extra money. OT laa. Haha. Uniform nseb bek jimat. Hehe. Tapi tuh laa yang bangsatnye, urusan bank xsetel lagi. Kalau dah setel xdelaa aku dok rushing2 lagi pecah pale planning budget. Err!

Wednesday, May 11, 2011

End of Opening

Huh! Akhirnya berakhir jugak opening yg MENYEKSA aku macam robot. Mane taknye, straight seminggu keje xcuti, baru hari ni aku dapat cuti. 3 hari full day lak tuh. Jumaat, sabtu ngn ahad. 3 hari tuh sume tak menentu. Makan xmenentu, tido xmenentu, rehat xmenentu. Er! Dah macam robot lak aku ni an. Skang ni memang aku nk balas dendam laa an ngn ape yg xmenentu tuh! Haha rasekan! Tidor puas2, melantak banyak2, rehat giler2. Hahaha. Manusia macam air datang time opening uh. Pantang nampak SALE, terjah terus. Lagi2 pompuan an, biase laa. Pompuan ni an kaki shopping. Laki ni kurang sket. Hehehe. Untung ade yg wat aku TENANG. Sape tuh? Hehe. Ade laa. Someone that i love. Haha jiwang plak. Dalam penat2 aku bile die caring kat aku hilang terus rase lenguh sume. Bile nak jumpe nih?! Rindu sangat laa!! Aku dah macam orang GILE kat sini asyik keje je. So, waiting for this sunday ni je laa. Heheh ;)  

Thursday, May 5, 2011

Finally I found my happiest! ^^

Huh ! Dekat 8 bulan aku hidup SINGLE. Akhirnya aku jumpe jugak 'bunga' aku. Happy gilaa laa weyy! Haha. Walaupun kau lebih tua daripada aku tapi aku xpenah anggap umur tuh penghalang utk aku happy ngn kau. Kau sangat cantik kat mate aku, baik, dan faham aku. Beruntung aku dapat kenal dengan kau. Aku janji selagi aku masih ade selagi tuh aku akan terus jage hubungan baik kau n aku. Aku tanak hancorkan aty kau n buad kau jao dari aku. Thanks sebab sudi kenal dgn aku n buad aku tk bertepok sebelah tangan. Aku tatau nape aku macam dah kenal kau lame sangat n aku xdapat nak kawal pasaan aku kat kau. Aku SAYANG kau sangat2 laa!! :)

Tuesday, May 3, 2011

First Date with HER.

2 / 5 / 2011
Hari ni merupakan hari yang best bagi aku. First date aku ngn die an. Dah agak lame jugak aku xkua ngan gurl an. Naseb bek baru gaji. Hahaha. Memang hari yg tepat laa an. Rase macam xnak lepaskan die balik pon ade tadi. Tapi tu laa. Jao sangat laa. *Serdang je pon. Kalau dekat mau hari2 aku dok jumpe die. Hehehe. Esok plan ngn colleague aku plak. Adoiii. Xpe, hargai CUTI seadanye. Minggu depan ingat nak kua lagi laa. Kene booking awal2 nih. :D

Sunday, May 1, 2011

Yeah! I want to know about you!

Haha nak kate happy idak laa hapy sangat an. Nak kate moody pon idak laa moody sangat. Just simple2 je laa. Aku pon baru kenal kau. Macam2 lagi yang aku perlu tau pasal kau. Walaupun aku tengok kau dok melayan je aku tak semestinye kau suka kat aku kan? Hahaha perasan je lebey. Gilaa! Its oke. Baru lagi an. Actually memang aku nak sangat kenal ngan kau lebih rapat. Hehehe *ayt cannot go laa. Yeah! Aku mengaku yang kau memang masok air cam aku. Tuh sebab aku senang n selesa sangat dengan kau. Tapi aku tau aku xsame taraf ngan kau. Aku tau serba sedikit tentang kau aku dah boleh imagine. Haha. Its oke. Tapi tuh sume pransangka aku je laa. Hope aku dapat kenal kau lagi dalam ea. ;)

Wednesday, April 27, 2011

Wasted Time with her

Malam tadi, aku rase hapy sgt. Habis je keje aku teros cabot balik umah. Dalam kol 9 camtu aku sampai Rawang. Mandi2 dulu an, pastu aku try laa ajak 'die' kua lepak Danau malam tuh. Kebetulan 'die' pon on jee. Aku amik laa die. 'Die' ajak membe die plak. Aduhh, dah laa aku bawak kancil bapak aku tuh. Xpelaa. Dah lame aku xjumpe die dan baru malam tadi aku dapat jumpe 'die'. Perghh ade laa jugak dekat setaun aku xjumpe 'die'. 'Die' tetap macam dulu gak. Xde perbezaan, cume aku jelaa makin caby. Hahaha. Xpelaa, at least aku dapat lepak ngn 'die' walaupun kejap. Terlunas laa jugak rindu aku kat die selame nih an. Aku tau pe aku buad ni salah sebenarnye. Yelaa, 'die' tu pon sebenarnye awek orang. Aku pon main sapu jee ajak awek orang kua. Er ! Xpelaa, kua pon sebagai kawan. Xlebih pon. Aku harap lepas nih 'die' hapy laa ngn pilihan hati 'die' tuh. =.=

Thursday, April 21, 2011

Opening

Huuiii. Sehad? Aku oke jee. rambot laa dah oter. haha tapi curl cam ****. Baru2 nih aku busy sket laa sampai xdpt nak post something new kat blog aku. Adoiii. Yelaa, nak opening store an. Patah gak kaki aku dok berdiri jee. Naseb bek laa dari pagi smpai malam dok gelak2 je ngan diorang. Hahaha. Cam bangsat, dok bahan orang je kejenye. Nanti ade mase aku snap gambar time opening oke? Dengar2 cite 'senior' punye laa gempak an. Nak gak laa merase camne diorang rase. Xpe, bape hari lagi. 5hb kot opening. Tunggu je laa. Huh! aku tak tau nk cakap ape lagi. Nanti laa aku post yg lain. Nak tidor laa nadoo. Bubye~

Saturday, April 9, 2011

999

Hohohoii. semalam laa hari paling hapy bagi aku. sebab birthday aku! hehe. walaupun xsume membe aku wish kat aku tp aku wt cam biase jee. :( Haha abaikan. Esok aku cuti, so malam ni aku balik kg laa. Oke, aku cite satu bende yang 1st time aku buad. Hehe. call 999. Huh! Pernah buad ke? Bende ni kalau main2 mau kene tangkap. Camni citenyee. Tadi waktu aku balik n dah sampai pon area taman aku. Xjauh dari umah aku, ade laa something nih kat tengah2 jalan. Tau pebende? Perghh bapak ular sawa siot! Naseb bek aku xlanggar, kalau aku langgar naye aku kene patok. Nak gegar taman aku kang aku kene baling ngn kuali lak. Yelaa, kol 2 pagi ketok pintu umah org. Nak tk nak demi menyelamatkan kawasan taman aku, ecehh ayat xleh blaa. Hahaha. Aku call laa 999. Aku ingt call je teros dtg bantuan. Adoii ular tuh sempat masuk kebun lagi. 

Macam sia2 je aku call. Mintak tu laa, ini laa, macam2 laa die tanye. Pastu die pasing kat JPA daerah aku, so JPA call aku. Tanye tuh tanye ni last2 jawapannye nanti die akan pantau je laa. Kalau ade tuh ade laa, xde nak buad camne. Haloo, kalau on the spot aku call 999 tuh terus datang kompom dapat tangkap ular tuh. Erghh! JPA pon datang, jumpe aku sorang. Neves gak laa. Hahaha. Aku rase mesti ade punye laa dalam palotak JPA tuh aku kelentong diowang pagi2 bute nih. Ularnye boleh pulak xjumpe time JPA cari. Aku yang segan. Tapi takpe, aku tak tipu pon bende nih wey. Watpe nak takot. Dah xjumpe, maybe gelap an. Susah laa nak cari, dengan semak2nye. Esok luse jumpe laa tuh. Btw, aku dah berpengalaman buad panggilan 999 yang betol, bukan PALSU. Hahaha. ^^

Monday, April 4, 2011

Musician Street




Hey whats up? Lame aku xpost an. Busy sket laa sejak keje nih. Hari tuh aku ade lepak sorang2 kat depan Maybank BB. Bosan an tunggu membe aku balik keje sbb balik skali ngn die. Lepak laa sorang2 jee. Tengah2 lepak tuh aku dihiburkan laa ngn mamat musician street ni sambil ngadap beger n air kosong. Die main gitar jee sambil letak beg kat depan. (mintak sumbangn ikhlas). Macam2 lagu die main, hilang jugak bosan aku an. Tp aku bangga ngan mamat tuh, at least die buad kerja halal dari melepak tak tentu arah. Tu oke lagi, kalau dah togak2 tuh, 'berat'2 ke an, hancor laa remaja. Aku tengok ade laa certain2 manusia happy ngn show die tp ade jugak yg dok tarik muke ngn action die kat situ. Alaaa die bukan buad maksiat kat situ pon sampai korang nak tarik2 muke. Sekurang2nye die hiburkan orang yg lalu lalang kat situ. Hey tah laa manusia zaman skg. Papepon, aku harap satu hari nanti die xde laa hidup susah walaupun part time men gitar kat tepi jalan cmni an. Keep it up bro! :D

Saturday, April 2, 2011

Nicely phrase word for someone ^^

Selalunye time cinta monyet waktu skola dulu an, mesti org yg kita rindu tuh kadang2 anta mesej2 yang best kat kite. Kadang2 tuh ade yang anta lirik lagu jiwang laa, pantun laa, syair laa, ade yang best sampai merapu2. Hahaha. Bukan ape, just nak show yang diorang tuh loving and caring je. Baru nampak sweet an? Hahaha. Tapi kalau umor dah boleh jadi bapak orang masih buad camtu lagi tak heran namenye walaupun sweet? Hehehe ape kate try some word ni and hantar kat orang yang korang SAYANG n RINDU sangat tuh. tengok reaksi die bile dapat text korang tuh. :)

"My heart problem has

reached a critical stage.
That doctor says:
There r only 2 options left…
ICU
Or
U C Me."



"I Love U
I Love U
I Love U
I Love U
I Love U
I Love U
I Love U
Don’t be so confused, I love other alphabets too ;P"



"I want u …
To be with me In a nice Restaurent
To have candle light dinner…. &
to say those sweet three words to U….
“Pay The Bill”"



"Meeting you was fate,
becoming your friend was choice,
but falling in love with you was
completely out of my control.."



"1st time i saw u i was scared 2 touch u.
1st time i touched u i was scared 2 kiss u.
1st time i kiss u i was scared to love u.
but now that i love u i’m scared 2 lose u!"



"Look at sun and you see time.
Look in heart and you see love.
Look in eyes and you see life.
Look at your mobile and
you see who’s thinking of u!
It’s me."



"I love my eyes when U look into them,
I love my name when U say it,
I love my heart when U love it,
I love my life when U are in it."



"What's the difference between your and my smile?
U smile when you are happy and I smile when you are happy."



"Smokers have smoking heart, Drinkers have an alcoholoic heart. I request you. Plz don't eat sugar coz u aready have a Sweet Heart"



"I think you are very careless! U come & leave things behind! See now what u have left? U just came in my mind and left a smile on my face."

Friday, April 1, 2011

Masih kene 'tepek'

Hari ni macam biase aku kene tepek lagi ngan leader. Erghh! macam ****! Kelmarin dah cukup pedas aku kene, so aku try laa improved an. Tah ape yg xkene ngn aku tah sampai nak tepek2 aku camtu skali. Terus aku rase down giler tadi! Kau paham laa aku keje kat situ xsampai pun sebulan lagi, dalam proses laa an nak improved. Jangan laa nak push2 aku sampai aku rase DOWN! tension laa **** kalau hari2 macam nih. Campur ngn masalah aku yang sedia bertimbun nih, nak fokus kat kerja aku lagi. Adoiiii!!!


"you need to improved yourself to be more professional"

Wednesday, March 30, 2011

Down gile hari nih!

Hari nih aku tak tau nape aku down sangat time kerja tadi. Erghh! geram lak aku rase kat diri aku nih. Ade je something wrong orang tegur. Padahal aku dah cuba buad yang terbaik dah, lagi pun aku sedar aku masih lagi dalam proses untuk betulkan diri aku untuk ikut segala rule kat situ. Paham2 je laa manusia an, mane boleh berubah terus macam tuh.  Makan masa jugak. Takpe laa, maybe banyak lagi yang perlu aku improve kat diri aku nih. Haihh penat dah sebenarnye tapi nak buad camne dah macam tuh life aku. Kalau setakat membe2 takpe lagi, nih manageryang dok tegur tuh. Perghh bahaya dah tuh. Hope pasni jangan laa aku buad lagi bende yang same. Aku dah xlalu dah nak dengar bebelan diorang. Er !

Saturday, March 26, 2011

Need your support :)

Helo helo helo. . . Eh korang, ape lagi software yang ade kat laptop atau PC korang yang function2? share laa kat sini. Aku pon dah lame xcrack2, yelaa sejak kerja nih an. Sebok sikit. Dulu time jadi petani anggur rajin laa aku crack macam2. Takpe, ade mase nanti aku share lagi something ngn korang keyh. Jap, pernah terpikir tak nak buad website? Asyik blog je an, xkoprat laa an. Hehehe. Kalau nak softwarenye aku ade tapi jujur aku nak bagitau ia agak rumit laa sket daripada blog. Sebab website ni banyak main HTML, JavaScript, Code2. Susah sikit nak buad. Tuh yang kadang2 ade orang mintak upah buad website sampai cecah RM100K tau. Padahal simple je websitenye. Kalau korang nak jugak n nak belaja, email je aku. Xpon contact laa kat mane2 pon. Nanti aku try ajar mane2 yang aku tau. Tapi satu lagi, website ni perlukan domain n hosting. Haa yang ni berbayar laa tiap2 bulan. Hehehe bukan baya kat aku, tapi kat company domain ni laa. Hehehe. Oke laa, aku pon xtau nak share ape lagi. Kalau2 korang ade software2 best share2 laa ea. Jangan laa kemut2, hehehe. Oke guys. :D

Thursday, March 24, 2011

Kenapa Rokok Tuh Best Sangat

Tahu tak kenapa rokok tuh best sangat? Hahah padahal ia cume sebatang kertas yg digulung dan dalamnye terdapat tembakau dan berharga dekat seploh hengget sekotak. Err! Agak2 berbaloi ke utk barang macam tuh? Meh terjah ujikaji aku~



Suka Main Asap
Kadang2 ade sesetengah orang nih suke tgk asap yang kua dari mulut die. Tuh yangg sampai bermuncung2 mulut die menghembus asap rokok tuh. Hahaa ade jugak yang unik sampai buad 'O'. Naseb baik laa xde kelas bagaimana hendak pelajari membuad 'O' menggunakan rokok!

Ketagih Bile Lepas Makan
Perghh! Bende macam ni memang selalu jadi kat penagih tegar rokok. Bile lepas makan je mule laa mencari rokok. Penghilang rase makanan laa katekan. Nak kene rase kelat2 rokok jugak baru selesa. Hahah pelik2. Kadang2 ade yang tak cukup sebatang, agaknye bape kilo laa rase makanan kat lidah die tuh ea?

Peneman Bosan Dikala Sendirian
Dah dok melangot sorang2 bosan gak an kalau xde rokok jadi peneman. Tuh yang dok cucuh sebatang, pastu habis kua lagi sebatang sampai laa datang peneman yang lain. 





Nampak Macho Depan Awek
Baru laa nampak ganas kalau depan awek hisap rokok. Awek tengok mulut berasap je an, perghh agak2 tergoda laa tuh. Sedangkan awek pon dah naik lemas kalau si tegar ni dok sembang sebelah die. Mane taknye, dah macam corong asap kilang kalau dok sembang sebelah die. Kalau kua duit dari mulut si tegar ni xpe laa jugak an. Hehehe. Mau berdamping je awek2 keliling pinggang. Hahaha.

Dah Jadi Rutin
Pantang rokok habis je mesti tangan automatik cek duit dalam purse n kaki lak automatik g kedai cari rokok. Xdapat sekotak pon sebatang jadi laa. Kalau ade yang muke tak malu, tembak rokok membe je laa. Agak2 macam mane laa nak ubah kalau dah jadi rutin macam tuh? 

Membe Baru Gadjet
Selalu kalau keluar umah mesti tak lekang an handphone ke, camera ke, jam tangan ke, iPad ke. Tapi skang dah ade penambah gadjet, ROKOK. Hahaha untung laa gadjet ade membe baru. Function die kat mulut je, xpayah gune bateri ke ape. Chargernye plak dikenali sebagai 'lighter' dan murah je. Hehehe.

Perfume Mulut Longkang
Pernah bau tak mulut kalau time tak makan pape lg? Cube try bau. Kompom bau semacam an? Hahaha. So cover bau2 longkang tersebut dengan perfume 'rokok' je laa. At least bau rokok, bukan bau longkang sebab perut tak diisi lagi. Hehehe.



*ni sume hanye rekaan semate2. Kalau betul tuh maybe betul laa, sebab aku pon light smoker. :P